Референция: m200837

Обръч за отслабване Hula Hoop

Отзив(и): 0

Обръч за въртене с вградени масажни колелца Hula Hoop. Тренировките с масажния обръч оформят талията, стягат мускулите на корема и дупето, подобряват координацията и гъвкавостта на тялото.

Цена 20,72 лв. Редовна цена 25,90 лв.
Още
Изчерпано

Референция: m200731

Марка: MAXIMA

Лента за художествена гимнастика 4м*5 см

Отзив(и): 0

Лента за художествена гимнастика 4 м*5 см. По-къса и по-лека от стандартните размери, лентата е лесна за боравене и е подходяща за тренировки на начинаещи и малки гимнастички

Цена 6,40 лв.
Още
В наличност
Всички най-продавани

Лонгборд Mindless Sunset Cruise

ML5400
Рейтинг 

Лонгборд Mindless Sunset Cruise е създаен въз основа на изключително популярната дъска на Daily Grande на Mindless, като е добаврна двустранна графика и пясъчно grip покритие.

269,00 лв.
Количество

Описание

Лонгборд Mindless Sunset Cruise

Лонгборд Mindless Sunset Cruise е създаен въз основа на изключително популярната дъска на Daily Grande на Mindless, като е добаврна двустранна графика и пясъчно grip покритие. Достатъчно малък за носене, но не и за прибиране в раницата ви. Идеален за круизи из града, плажната алея, до училище или работа и пълен с чудесни компоненти. Въпреки че тази дъска е предназначена за каране по улиците, тя има фина вдлъбната и мека опашка, така че все още може да се използва засъстезателно каране и трикове.

 

Тип на борда: Лонгборд с вдлъбната и повдигната дъска

Размери и колела

Дължина: 28 инча

Ширина: 7,75 инча

Междуосие: 13,8 инча

Конструкция на дъската и инфо:  7-слоен клен,горен и долен слой на запечатано графично покритие, Пясъчна grip лента

Амортисьори: 5 ″ амортисьори

Втулки: 88a Serenity втулки

Колела: Mindless Daily 60mm 83a колела

Лагери: ABEC-5 Chrome лагери

Максимално тегло на каращия: 90 кг

Ще бъдете изненадани, но от 70-те години на миналия век лонгбордът - като спорт, форма на отдих и отдих, набира редица почитатели по целия свят.

Ако решите да сте в крак с най-новите скейтове или да купите лонгборд за детето си, тогава сте попаднали на точното място в Sportaspect.com. Ние ще ви кажем всичко необходимо, коет трябва да знаете:

• Какво представляват лонгбордовете

• От какво се състои лонгбордът?

• Как и къде да се кара лонгборд

• Как да поддържате и ремонтирате лонгборда

Какво представляват лонгбордовете: форми и стилове на каране

Няма да се задълбочаваме в историята на лонгборда в детайли, за това има доста информация. Нещо повече, това по никакъв начин няма да Ви помогне да решите какъв лонгборд Ви трябва. По-добре е да кажете какви форми имат тези дъски и какви стилове на каране отговарят на всеки.

 

Важно е да се разбере един прост принцип: колкото по-къса е дъската, толкова по-маневрена е тя; по-дългото е равно на  по-стабилното.

Най-популярни са крейсерските лонгбордове. Те са универсални, така да се каже. Те имат добър баланс на стабилност и маневреност.

Най- "професионалните" - дъски за спускане и фрирайд, ниска, твърда, добра скорост.

Не само формата на дъската и нейния материал, но и параметрите на компонентите влияят пряко върху съвместимостта на лонга с определен стил на каране.

Нека видим от какви части се състои лонгбордът.

Дека е основата на лонгборда. Изработен е предимно от многослойна висококачествена дървесина, като канадски клен. Има и модели, изработени от композит и карбон. Както казахме по-горе, повече от половината от успеха зависи от неговата форма, материал, изработка.

 

Ще бъдете изненадани, но лонгбордовете, въпреки името, също са с малки размери. Например, класически крайцер, който също се смята за представител на лонгбордовете, е дори 22 "или 56 см. А гигантските дъски могат да достигнат повече от 1,5 метра. Децата се съветват да избират дъска с дължина от 50-100 см. Нека повторим: по-къси - по-маневрени, по-дълги - по-стабилни.

Колела. Ако сте автомобилен ентусиаст, знаете колко е важно да имате добри гуми. Същото е и с лонгбордовете. За аматьорско каране са подходящи меки колела с твърдост 78А. Колкото по-голям е диаметърът на колелата, толкова по-добре те поемат вибрациите от пътя: но по-малко пъргави.

 

Тракът на лонгборда  е механизъм , върху който се държат колелата. Той се явява междинен слой между дека и колелата. Мекотата на окачването се регулира от втулки (амортисьори). Различни болтове държат конструкцията заедно.

Лагерите са малки части вътре в колелата, чието качество определя комфорта на вашето каране. Нискокачествените лагери бързо се развалят, шумолят, въртят се лошо - трябва да натискате постоянно и няма да получите никакво удоволствие от карането.

Шкурката - без нея просто се плъзгате от лонгборда. Тази грапава повърхност осигурява добро сцепление и управление при каране.

Как и къде да карам лонгборд?

Всичко зависи от дъската, която сте избрали. Ако планирате активни разходки по оживени градски улици, тук е подходящ малък лонгборд, за да улесните обикалянето на минувачите. Ако искате да карате дълго време по дълги хълмисти насипи, трябва да помислите за по-голяма дъска.

 

Как да карам? Първо, идентифицирайте водещия си крак. За това е достатъчно някой да ви избута отзад. На кой крак се облягате, е водещият.

Завоите се извършват чрез прехвърляне на тежестта в една или друга посока.

 

Лонгбордът е достатъчно лесен за начинаещи, ако не бързате да се изкачвате веднага по планините. Всичко е интуитивно! Основното нещо е да се пързаляте в защита.

Както всяка машина, дъските също са обект на износване. На първо място, така наречените консумативи страдат: колела, лагери, шкурка.

 

За да избегнете преждевременно износване, избягвайте контакта на дъската с вода, не я съхранявайте във влага и на слънце. Избършете леко с влажна кърпа. И смазвайте лагерите от време на време.

Тези прости указания ще ви помогнат да удължите живота на вашия лонгборд. Приятно пътуване, приятели! Споделете своя опит с нас!

 

Подробности за продукта
ML5400
Отзиви

Все още няма отзиви от клиенти.

Напишете свой отзив

Лента за художествена гимнастика 4м*5 см

Лонгборд Mindless Sunset Cruise

Лонгборд Mindless Sunset Cruise е създаен въз основа на изключително популярната дъска на Daily Grande на Mindless, като е добаврна двустранна графика и пясъчно grip покритие.

Напишете свой отзив
В следната категория има още 16 продукта:

Референция: SKU106000047

Скейтборд GOLDEN OWL

Отзив(и): 0

Скейтбордът е подходящ за състезатели преди междинно ниво, които могат да направят малко на дъската и искат да научат нещо ново в скейт парк или купа. Руската кленова дъска е издръжлива, може да издържи на средни въздействия и може да се справи без малко по-усъвършенствани трикове.

Цена 139,00 лв.
Още
В наличност

Референция: m20017103

Марка: MAXIMA

Скейтборд мини, пениборд 56 см, със светещи колела

Отзив(и): 0

Скейтборд мини, пениборд 56 см, Със светещи колела. Подходящ за начинаещи скейтъри, които искат да открият забавлението от карането.

Цена 46,00 лв.
Още
В наличност

Референция: SKU102000012

Марка: Tempish

Протектор за китка Acura 1

Отзив(и): 0

Класически протектор за китка с много здрава подложка с пластмасови усилващи елементи от двете страни на китката. 

Цена 32,00 лв.
Още
В наличност

Референция: SKU106001042

Марка: Tempish

Лонгборд Flow 42

Отзив(и): 0

Колекция Bamboo: Тази колекция е направена за любителите на слънцето и плажа, като конструкцията на всяка дъска е изградена от бамбукова дървесина, за да се получи по-добро усещане за при каране.

Цена 245,00 лв.
Още
В наличност

Референция: SKU1060000776

Марка: Tempish

Лонгборд Buffy 36 pintail

Отзив(и): 0

Новият пластмасов лонгборд е изработен от много твърда и здрава High impact PP (polypropylene). С размера си от 36 "той е по-малък от класическите дъски (обикновено 38" и повече).

Цена 118,00 лв.
Още
В наличност

Референция: SKU1060000768

Марка: Tempish

Скейтборд Buffy 28

Отзив(и): 0

Легендарният пластмасов скейтборд, изработен от много твърда и здрава пластмаса High impact PP (polypropylene). С размерът си от 28" той е най-малкият сред класическите скейтборди (обикновено са 31"), но пък е по-голям от малкия пластмасов скейтборд (22").

Цена 110,00 лв.
Още
В наличност

Референция: m20015409

Скейтборд Display

Отзив(и): 0

Скейтборд Display, 79х20.5 см. Подходящ е за деца и начинаещи скейтъри, които правят първи стъпки в карането на скейтборд. Горната страна на дъската е покрита с шкурка против приплъзване, а от долната са отпечатани различни интересни картинки.

Цена 50,26 лв. Редовна цена 52,90 лв.
Още
В наличност

Референция: SKU106001037

Марка: Tempish

Лонгборд MORAVIA

Отзив(и): 0

Тази колекция е вдъхновена от две области на Чешката държава, наречени Бохемия и Моравия. Тези дъски се изработват от различни слоеве дърво, смесващи канадски клен, руски клен и накрая завършващ тънък слой череша с лазерна гравировка върху тях.

Цена 235,00 лв.
Още
В наличност

Референция: SKU106000052

Скейтборд EXPLORATE

Отзив(и): 0

Скейтбордът е подходящ за начинаещи, които искат да научат нещо ново в скейтпарк или просто да карат по улицата. Китайският кленов борд е по-тежък и е предназначен предимно за улично каране и изучаване на основни трикове. Машинките имат стандартен размер 5 ".

Цена 115,00 лв.
Още
В наличност

Референция: ML5170

Лонгборд Stained Daily III

Отзив(и): 0

Mindless Daily III е идеален за деца, които се обучават, побира се в училищни чанти, прибира се под работния плот на чина и  дъската му е достатъчно малка,  за да се носи спокойно из оживените градски улици.

Цена 223,00 лв.
Още
В наличност

Референция: ML1140

Марка: Mindless

Лонгборд Mindless Tribal Rogue 4 син

Отзив(и): 0

Лонгбордът Mindless Tribal Rogue IV се отличава с класическа пинтейл форма с обратни кингпин машинки за повишаване възможността за завиване и е подходящ за начинаещи и средно напреднали. Идеален за начинаещи и за тези, които от време на време се занимават с лонгборд и искат хубав фин конкейв!

Цена 259,00 лв.
Още
В наличност

Референция: ENU2400ORG

Скейтборд Enuff Fade Complete orange

Отзив(и): 0

Скейтбордовете Enuff Fade са страхотни скейтбордове за начинаещи, за скейтъри, които не искат графики на дъската си. 

Цена 165,00 лв.
Още
В наличност

Последвайте ни във Facebook